Священики УПЦ звершили відспівування загиблих військових ЗСУ

На Кіровоградщині та Київщині священики УПЦ звершили відспівування загиблих військових ЗСУ.

Відспівування Ярослава Дрьоміна звершили священики Кіровоградської єпархії
Відспівування Ярослава Дрьоміна звершили священики Кіровоградської єпархії

23 червня в селі Хащувате Гайворонського благочиння Кировоградської єпархії прощалися з воїном АТО Ярославом Павловичем Дрьоміним. Провести в останню путь полеглого військового пришли чисельні односельчани, які утворили живий коридор центральною вулицею села. Відспівування Ярослава Дрьоміна звершили священнослужителі Гайворонського благочиння. Після молитви за спочилим було прочитане Слово-співчуття правлячого архієрея Кіровоградської єпархії архієпископа Іоасафа. В місцевому Свято-Миколаївському храмі, де трудився загиблий воїн, була відслужена заупокійна літія.

24 червня жителі села Зазим’є у Київській області молилися за спочилим військовим ЗСУ Олегом Петровичем Борейком. На початку АТО він одним із перших був призваний до лав української армії, де служив у 72-й окремій механізованій бригаді. Під час військових дій отримав важкі поранення, від яких помер 22 червня 2015 року.

На Кіровоградщині та Київщині священики УПЦ звершили відспівування загиблих військових ЗСУ
Помолитися за упокій душі Олега Борейка зібралися віруючі с.Зазим’я

У день похорону в Свято-Воскресенському храмі села Зазим’є була відслужена заупокійна літургія та відспівування, яке звершив настоятель храму протоієрей Олександр Генераленко у співслужінні клірика храму протоієрея Анатолія Слинька та протоієрея Вячеслава Яковенка, настоятеля храму Всіх святих воїнів у м. Києві.

Просмотров: 1136