ГРЕЦІЯ. Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ взяв участь в урочистостях на честь святого апостола Павла в м. Верія

25-30 червня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан перебував у м. Верія (Греція), де взяв участь в урочистостях, присвячених засновнику місцевої Церкви святому апостолу Павлу. В поїздці митрополита Митрофана супроводжував директор Паломницького центру при ВЗЦЗ УПЦ Володимир Теліженко.

Представники з України стали учасниками XXI Павловських читань, які щороку відбуваються в Верії в канун дня пам’яті першоверховних апостолів Петра і Павла.

В неділю, 28 червня, а також 29 червня, в день пам’яті святих апостолів Петра і Павла за новим стилем, представники Помісних Православних Церков, що прибули у Верію, звершили Євхаристію. Наприкінці Божественної літургії митрополит Верійський, Науський і Камбанійський Пантелеімон відзначив митрополита Митрофана пам’ятною відзнакою Верійської Митрополії – золотим хрестом апостола Павла.

Ввечері 29 червня урочиста хресна хода на чолі з архієреями Помісних Православних Церков відправилася на Форум апостола Павла – місце його проповіді в м. Верія, – де великою вечірнею завершилися урочистості, присвячені апостолу-засновнику Верійської Церкви. У спілкуванні з митрополитом Митрофаном під час заходів всі присутні архієреї і духовенство неодноразово свідчили про свою моральну і молитовну підтримку народу України.

Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ

Просмотров: 1397