Церква продовжує відправляти гуманітарну допомогу на Схід країни. Про це інформує Соціальний відділ Української Православної Церкви із соціально-гуманітарних питань.

В червні від єпархій УПЦ Києва та Рівного в сиротинці Донецької та Луганської областей були доставлені продукти, одяг та іграшки.

Rovno_gumanitarka10На Донеччину віруючі Рівненської єпархії направили великий транш: 7-тонну вантажівку і три мікроавтобуси гуманітарної допомоги. Значну частина вантажу, а також ікони і молитвослови, передали ​​вихованцям дитячого притулку Красноармійська «Отчий дім».

Допомога зібрана з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія. Як зазначив протоієрей Віктор Земляний, який супроводжував вантаж, на заклик єпархії підтримати мирних жителів із зони військових дій відгукнулося багато прихожан та небайдужих громадян. Священик висловили надію, що їм вдасться зібрати ще не одну партію гуманітарної допомоги для дітей та інших жителів Донбасу.

Гуманітарний вантаж для дитячих будинків Луганської області був зібраний і відправлений прихожанами двох київських храмів. Проведення благодійної акції благословив керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Допомога для сиріт, які проживають у дитячих будинках Луганщини, зібрали парафіяни Воскресенського академічного храму та активісти Українського товариства ветеранів Афганістану. Взяли участь у благодійній місії парафіяни храму Всіх святих воїнів.

Для дітей придбаний спортінвентар, зібрані продукти тривалого зберігання, одяг, іграшки та інші необхідні речі. В організації, проведенні збору гуманітарної допомоги та її відправці на Схід допомагали студенти Київських духовних шкіл.

За матеріалами сайту Відділу УПЦ із соціально-гуманітарних питань

Фото ТК “Орбіта” та сайту КДАіС

Просмотров: 713