ЗАПОРІЖЖЯ. Архієпископ Лука закликав не реєструвати розлучення у день сім’ї

Архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука закликав співробітників РАГСів Запорізької області не реєструвати у День любові, сім’ї та вірності (день пам’яті святих Петра і Февронії), 8 липня, розлучення. Про це сказано у посланні правлячого архієрея, опублікованому на сайті Запорізької єпархії.

«Церква, ґрунтуючись на Святому Письмі, на словах Самого Господа нашого Ісуса Христа, продовжує наполягати на довічній вірності подружжя і нерозривності православного шлюбу, бо сказав Господь: «Що Бог поєднав, людина нехай не розлучає, Хто дружину відпустить свою не з причини перелюбу, і одружується з іншою, той чинить перелюб; І хто одружиться з розведеною чинить перелюб »(Мф. 19: 6,9)!», – нагадав запорожцям архіпастир.

«Щоб зміцнити статус сім’ї, необхідно не залишатися байдужими, коли на наших очах згасає чиєсь сімейне вогнище», – написав владика Лука. За його словами, «шляхи вирішення цих проблем можна знайти лише у багатовіковому досвіді нашого народу, насамперед у традиційних духовно-моральних цінностях, сформованих Святим Православ’ям». «В умовах здорового стабільного шлюбу більш успішно вирішується проблема виховання дітей, удосконалюються особистісні взаємини самих подружжя», – сказав архієпископ Лука і закликав працівників РАГСів області провести 8 липня в своїх установах акцію «Стоп-розлучення», під час якої відмовитися від реєстрації розлучень.

За словами архієрея, з популярним сьогодні так званим «цивільним шлюбом» безпосередньо пов’язана низька народжуваність, зростання кількості самотніх мам. Через культивування вільної моделі сім’ї, вільних відносин зростає кількість розлучень. «Дедалі більшого поширення набувають різні форми позашлюбного співжиття без взаємних зобов’язань, що завдають удар по моральної цілісності особистості і викривляють саме поняття сім’ї. І це не може не турбувати наше суспільство», – зазначив владика.

«Пам’ятайте, що ключ до збереження здорових сімейних відносин лежить у вашому позитивному ставленні до оточуючих вас людей, а людина у всій повноті реалізується як особистість не сама по собі, але в духовному спілкуванні з Богом і ближнім, – звернувся правлячий архієрей єпархії до запорожців. – В результаті чого ваші діти не будуть страждати, а будуть впевнено дивитися в майбутнє. Бережіть і любіть один одного, своє тепле гніздечко і домашнє вогнище для себе і своїх дітей!»

За матеріалами офіційного сайту Запорізької єпархії

Просмотров: 493