Блаженніший Митрополит Онуфрій розповідає про Блаженнішого Митрополита Володимира (ВІДЕО)

5 липня виповнюється рівно рік з дня кончини Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).

Про свого попередника та про те, що робило Блаженнішого Митрополита Володимира особливою людиною розповідає Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій.

«Я знав Блаженнішого Митрополита Володимира ще до того, як він став Предстоятелем нашої Церкви, з 1973 року. Що робило Блаженнішого особливою людиною? Його розум – глибокий, аналітичний; його людські здібності, таланти – доброта, співчутливість, простота. І все це було прикрашено смиренням. Як правило, людей, які мають таланти «заносить» в гординю, вони відразу починають про себе дуже високо думати. А це людина, яка була талановитою – від Бога талановитою, а також розвила в собі закладені здібності. При цьому все це було сплетено смиренням, що й робило його великою, красивою, благородною людиною».

Завтра, у неділю, 5 липня, о 9:00 в Успенському соборі Києво-Печерської лаври Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій звершить поминальну Божественну літургію, після якої відбудеться освячення надгробного хреста на могилі Блаженнішого Митрополита Володимира на лаврському кладовищі (що біля Дальніх печер).

Просмотров: 1333