Серед віруючих більше здорових людей – архієпископ Запорізький Лука захистив дисертацію з соціальної медицини

30 червня під головуванням Міністра освіти і науки України Сергія Квіта відбулося засідання Атестаційної колегії МОН України, на якому було затверджено дисертацію правлячого архієрея Запорізької єпархії на тему «Медико-соціальне обґрунтування моделі інформаційно-освітнього забезпечення профілактики хвороб системи кровообігу». Архієпископ Лука (Коваленко) захистив дисертацію з соціальної медицини та отримав науковий ступінь кандидата медичних наук.

Під час захисту роботи, 31 березня, на засіданні спеціалізованої вченої ради при Харківському національному медичному університеті архієпископ Лука обґрунтував концепцію того, як здоровий спосіб життя впливає на профілактику хвороб кровообігу. Окремо було визначено позитивний вплив релігійності людини, яка формує мотивацію до здорового способу життя.

Зокрема, в результаті дослідження було встановлено, що серед релігійних людей значно менше тих, хто має шкідливі звички. Відповідно до етапів формування здорового способу життя серед них встановлено зростання рівня інформування про модифіковані фактори ризику на 33,4%, а рівень формування мотивації збільшується в 18,9 раз.

В своєму дослідженні владика Лука навів приклади ефективності співпраці з релігійними організаціями у процесі інформування суспільства про ризики хвороб, які виникають у результаті ведення нездорового способу життя.

За матеріалами офіційного сайту Запорізької єпархії УПЦ

Просмотров: 591