У день православної родини Голова Місії Синодального відділу Української Православної Церкви у справах сім’ї єпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон розповів про те, що сучасникові заважає створити міцний традиційний шлюб. За словами владики, руйнують стосунки в сім’ї три речі: перелюб, егоїзм і бажання довести свою першість.

Святі благовірні Петро і Февронія, покровителі сім’ї, могли б навчити нас мужності і смиренню в зберіганні заповідей Божих відносно шлюбу, вважає владика. «Згадаймо, наприклад, момент з їхнього життя, коли Петро став перед вибором: кохана дружина або князівство. – нагадує єпископ Пантелеімон. – Тоді князь заради Февронії знехтував владою і багатством, і зробив вибір на користь сім’ї. Завдяки любові до свого чоловіка і мудрості, Февронія своїми втішними словами допомогла Петру зі смиренням перенести це випробування. Ці та багато інших моментів з їхнього життя служать для нас цінним і повчальним прикладом істинної вірності і любові між чоловіком і дружиною».

Реагуючи на останні події в сучасному світі щодо реєстрації «одностатевих шлюбів», владика відзначає: «останнім часом висловлюються припущення, що інститут шлюбу застарів, і потрібні нові форми відносин між чоловіком і жінкою, що забезпечуватимуть їх свободу». При цьому він наголошує на тому, що «для християн шлюб є Богом встановленим інститутом, що виражає природу людини». Глава відділу УПЦ у справах сім’ї впевнений «втрата традиційних, встановлених Богом форм відносин, зруйнує сутність людини і приведе її в тваринний стан».

Читати інтерв’ю повністю

Просмотров: 889