Відкритим знущанням назвали в Рівненській єпархії доручення розслідувати захоплення храмів Міністерству культури

Адміністрація Президента України та Генеральна прокуратура відмовились розслідувати захоплення храмів на Рівненщині. Натомість доручили займатися цим питанням Міністерству культури. В самій єпархії рішення чиновників назвали «відкритим знущанням».

2 червня парафіяни єпархії УПЦ попросили Президента та правоохоронців про захист, повідомляє «Кореспондент.net». У відкритому листі йшлося про те, що представники т.з. Київського Патріархату займаються церковним рейдерством, силою відбираючи храми у законних власників.

«Ми повідомили про кримінальні злочини. Захоплення приватної власності, насильство, переслідування за релігійною ознакою. Цим повинні займатися міліція і прокуратура», – заявляє секретар Рівненської єпархії УПЦ протоієрей Віталій Герлінський.

За словами отця Віталія, єдине відомство, яке прийняло до розгляду відкритий листа без зволікань – Апарат уповноваженого з прав людини у Верховній Раді.

Отця Віталія підтримав його колега з Тернопільської області отець Василій Горюк. Його храм в селі Башуки теж був захоплений – 14 червня. Не зважаючи на обіцянки розібратися у ситуації, законні власники все ще чекають хоч якоїсь реакції від правоохоронних органів та можновладців: «Два тижні чиновники різного рівня обіцяли нам зібрати круглий стіл і відновити законний порядок. Але нічого не зроблено. І явно ніхто не хоче нічого робити, не хоче зв’язуватися з «Київським Патріархатом». Що ж, ми не втрачаємо віри в Господа, але починаємо втрачати віру в український закон», – констатує отець Василій.

Кореспондент.net

Просмотров: 1016