КИЇВ. Предстоятель УПЦ взяв участь в обговоренні з Міністром культури заходів щодо святкування 1000-ліття преставлення святого князя Володимира

9 липня, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь в засіданні Організаційного комітету при Міністерстві культури України з вшанування пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира. Його Блаженство супроводжував глава адміністративного апарату Київської Митрополії архімандрит Віктор (Коцаба).

Захід проходив на виконання Указу Президента України від 25.02.2015 №107 під головуванням Віце-прем’єр-міністра України — Міністра культури України В.А. Кириленка. На засіданні були обговорені питання щодо святкування у 2015 році 1000-ліття преставлення рівноапостольного князя Володимира.

Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про заходи, які були проведені УПЦ в рамках святкування ювілею, а також про ті, що ще заплановані на поточний рік.

Відповідно до розпорядження КМУ від 15 червня 2015 р. № 598-р., заплановано проведення на державному рівні наукових конференцій, симпозіумів, круглих столів, семінарів та інших наукових та просвітницьких заходів.

Зокрема, 28 липня, у день пам’яті святого князя Володимира, планується проведення культурно-мистецького заходу «Урочиста академія пам’яті Святого рівноапостольного князя Володимира» у Національній опері України.

З благословення Блаженнішого владики представники Української Православної Церкви братимуть участь у всіх заходах з нагоди відзначення 1000-літнього ювілею преставлення святого князя Володимира.

Просмотров: 1405