ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ. У Сєверодонецьку розповіли, що відтепер при військових підрозділах ЗСУ будуть штатні капелани від УПЦ

9 липня, з благословення єпископа Сєверодонецького та Старобільського Никодима, прес-секретар єпархії ієродиякон Мелетій (Шаповалов) взяв участь у прес-конференції спікера  АТО в Луганській області підполковника Руслана Ткачука.

Підполковник Р. Ткачук запросив на свою прес-конференцію представника Сєверодонецької єпархії, щоб обговорити питання співпраці та взаємодії священнослужителів УПЦ з українськими військовослужбовцями.

Приводом для зустрічі з журналістами стало створення у Збройних Силах України інституту капеланів. Відповідне положення вже зареєстровано в Міністерстві юстиції. Передбачається, що капелани, тобто військові священики, будуть штатними одиницями військових підрозділів.

Руслан Ткачук підкреслив, що основний девіз капелана: «Бути завжди поруч». Про те, що це обов’язок кожного священика, не тільки військового, додав у своєму слові прес-секретар Сєверодонецької єпархії. «Духовна опіка військовослужбовців здійснюється постійно. Кожен день, під час кожного богослужіння ми молимося про богохраниму країну, владу та воїнство, яке захищає нашу державу, – зокрема зазначив о. Мелетій. – Владика Никодим, керуючий Сєверодонецької єпархії, служить на різних парафіях нашої єпархії. У більшості це північні райони. Доводиться проїжджати багато блок-постів, всюди владику і священиків військовослужбовці вітають, просять благословення, просять іконки, свічки. Ніколи жоден священик не відмовив військовому, коли той до нього звернувся. Українська Православна Церква допомагає всім: і військовим, і мирному населенню, і переселенцям, яким зараз дуже складно. У нинішній час бути байдужим, залишатися осторонь просто не можна».

За матеріалами Сєверодонецької єпархії УПЦ

Просмотров: 731