Німецькі благодійники: УПЦ – єдиний дієвий механізм доставки гуманітарної допомоги в зону військових дій

З квітня поточного року Синодальний відділ Української Православної Церкви з соціально-гуманітарних питань реалізує спільний проект з німецькою благодійною організацією «Diakonie Katastrophenhilfe» (діаконія під час катастроф). Спільно здійснюється надання гуманітарної допомоги мирним громадянам на Сході України, які постраждали від наслідків військових дій.

Організація «Diakonie Katastrophenhilfe» надає гуманітарну допомогу в різні країни світу для людей, які стали жертвами стихійних лих, війни або переселення. Спільний з УПЦ проект був створений для доставки гуманітарних вантажів потерпілому мирному населенню зони збройного конфлікту на Донбасі, особливо в маленькі міста і села.

На зустрічі глави Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрея Владислава Диханова з керівником проектів «Diakonie Katastrophenhilfe» в Європі Аннет Вібе (Annette Wiebe)
Глава Відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрей Владислав Діханов та керівник проектів «Diakonie Katastrophenhilfe» в Європі Аннет Вібе

На зустрічі глави Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрея Владислава Діханова з керівником проектів «Diakonie Katastrophenhilfe» в Європі Аннет Вібе (Annette Wiebe) було порушено питання про складнощі перетину лінії кордону на Донбасі.

Глава німецької благодійної організації подякувала представникам Соціального відділу за рішучість долати труднощі у цьому питанні і зазначила, що співробітники «Diakonie Katastrophenhilfe» докладуть усіх зусиль у сприянні Синодальному відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань в доставці постраждалим людям благодійної допомоги.

Також обидві сторони визнали, що Українська Православна Церква в даній ситуації стала єдиним надійним механізмом доставки та розподілу гуманітарної допомоги нужденним мирним громадянам зони збройного протистояння, так як вона діє через численні парафії, які є майже у всіх містечках і селах України.

За матеріалами офіційного сайту Відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань

Просмотров: 679