ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ. У Бердянській єпархії освятили перший у світі храм-каплицю на глибині 840 метрів у шахті Запорізького залізорудного комбінату

16 липня, напередодні Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості України, першу в світі каплицю, розташовану на глибині 840 метрів, освятили в шахті «Експлуатаційна» Запорізького залізорудного комбінату. Чин освячення звершив єпископ Бердянський і Приморський Єфрем.

Віра важлива для будь-якої людини, в будь-якій професії і при будь-якій діяльності. Але особливо це стосується роботи, пов’язаної з постійним ризиком для життя, зазначається на сайті Бердянської єпархії.

Співробітники Запорізького залізорудного комбінату знають про це, і постійно звертаються в молитвах до святої великомучениці Варвари, яку вважають своєю покровителькою. Унікальну каплицю звели на честь цієї святої.

Зусиллями генерального директора ПрАТ “ЗЗРК” Михайла Костянтиновича Короленка раніше на території Запорізького залізорудного комбінату вже була побудована каплиця на честь святої Варвари, яку в день 45-річчя з дня введення підприємства в експлуатацію також освятив єпископ Єфрем.

За матеріалами сайту Бердянської єпархії

Просмотров: 1103