ДОНЕЦЬКА ОБЛАСТЬ. У річницю катастрофи пасажирського «Боїнга» священики УПЦ здійснили панахиду на місці трагедії

17 липня, у річницю катастрофи краху «Боїнга-777» на Донбасі, на місці трагедії духовенством Донецької та Горлівської єпархій була відслужена панахида.

Сотні людей пройшли хресним ходом від Троїцького храму в селі Грабове до меморіального каменя, встановленого на околиці села біля місця падіння основної частини уламків пасажирського авіалайнера.

Скриншот 2015-07-19 19.52.10
Панахида у поклінного хреста

У поклінного хреста і меморіалу клірик міста Торез архімандрит Авраамій (Сєріков) у співслужінні духовенства Донецької та Горлівської єпархій звершив заупокійне богослужіння за загиблими пасажирами і членами екіпажу збитого літака і всіма жертвами війни на Донбасі.

Перед початком панахиди відбувся мітинг пам’яті. Помолитися за упокій загиблих прийшли численні жителі Шахтарська, Тореза, прилеглих міст і сіл. Архімандрит Авраамій звернувся до них із коротким словом, в якому висловив надію на якнайшвидше відновлення миру на нашій землі і на те, що подібна трагедія в історії людства більше не повториться.

Після закінчення панахиди жителі Донбасу поклали квіти та іграшки до пам’ятного каменя. В пам’ять про жертв трагедії в небо було випущено 298 білих повітряних куль.

Літак компанії «Малайзійські авіалінії», що здійснював рейс за маршрутом Амстердам- Куала-Лумпур, був збитий 17 липня минулого року в Шахтарському районі поблизу села Грабово. Всі 283 пасажирів, серед яких було троє дітей, і 15 членів екіпажу «Боїнга» загинули. Загиблі були громадянами Нідерландів, Малайзії, Австралії, Індонезії, Великобританії, Німеччини, Бельгії, Філіппін, Канади та Нової Зеландії. Розслідування трагедії ведеться досі.

Всього за час збройного протистояння на Донбасі за даними ООН загинуло більше 6000 мирних жителів, в числі яких близько 200 дітей.

За матеріалами офіційного сайту Горлівської єпархії

Просмотров: 658