Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, яким є справжній патріотизм

Відповідаючи на запитання кореспондента інтернет-видання «Фраза.юа» про те чи справді УПЦ – є не патріотичною Церквою, Блаженніший Митрополит Онуфрій назвав категорію людей, яких він вважає справжніми патріотами та охарактеризував прояви істинного патріотизму.

«Можна по-різному проявляти свій патріотизм. Комусь більше подобається показувати свою любов до держави і народу за допомогою гучних заяв, які повністю відповідають переважаючим суспільним настроям. Комусь більше до душі відшукувати ознаки відсутності патріотизму у інших. А хтось просто тихо і без зайвого шуму продовжує трудитися на благо своєї Батьківщини. – зазначив Його Блаженство. – Нам найбільш підходить третя категорія».

Зокрема, в теперішній ситуації для збереження єдності народу і країни Архіпастир вважає неприйнятним навішувати ярлики на кого-небудь в державі. «Зараз потрібно просто ще більше засукати рукави і надавати підтримку там, де вона найбільше потрібна», – зазначив Блаженніший Владика. Він пояснив, що мова йде про допомогу постраждалим від бойових дій регіонам, де люди голодують і не мають навіть найелементарніших ліків. Також Митрополит Онуфрій наголосив на необхідності в наданні підтримки біженцям, опіці над пораненими солдатами та інвалідами війни на Сході, проведенні реабілітації тих, хто пройшов через вогонь і кулі.

Українська Православна Церква це робить в міру своїх сил і можливостей», – сказав Предстоятель. Він, зокрема, нагадав, що нещодавно Синодальний відділ з соціально-гуманітарних питань як представник УПЦ став першою релігійною організацією в Україні, яка увійшла до складу структур ООН по лінії реалізації гуманітарних програм.

«Війна рано чи пізно закінчиться. І для того, щоб країна змогла пережити її наслідки без надмірних коливань, вже зараз потрібно з’єднувати людей, що знаходяться по різні сторони розмежувальних ліній, невидимими нитками любові і взаємопідтримки. Тільки так ми збережемо нашу єдність. Єдність народу і країни. Ось саме в цьому я і бачу прояв справжнього патріотизму», – підсумував Блаженніший Митрополит Онуфрій свою думку.

І побажав усім миру, а також «щоб люди однієї крові, а часто і однієї віри, не вбивали один одного, а разом – плечем до плеча – будували сильну і процвітаючу Україну». Закликаючи українців до єднання з Богом, Блаженніший Владика сказав: «Господь – наш шлях, істина і життя. З Ним ми подолаємо всі перешкоди. Потрібно тільки вірити і від усього серця молитися Йому. Як і навчитися прощати своїх ближніх».

З повним текстом інтервью можна ознайомитись ТУТ

Просмотров: 1155