Відповідаючи на запитання редакції видання «фрАза», Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій розповів про відносини Церкви та політики в Україні.

Його Блаженство зазначив, що головною й єдиною метою Української Православної Церкви є допомога людям у досягненні Вічного життя. Все інше, що відбувається на тлі цього спасительного служіння, за словами Предстоятеля, є другорядним: «Глобальні геополітичні протиборства за своїм значенням поступаються битві навіть за одну душу». Блаженніший владика наголосив, що Церква повинна відсторонюватися від політики оскільки це є запорукою Її єдності та ефективності Її місії.

Також Блаженніший Митрополит Онуфрій спростував зухвалі та безпідставні наклепи в свій бік стосовно «просування концепції «русского мира». Кожен бажаючий може ознайомитися з офіційними документами Української Православної Церкви, проповідями, виступами та доповідями Предстояетеля УПЦ, – «він ніде не знайде просування будь-якої політичної концепції або ідеї» – підкреслив Блаженніший владика. За його словами, метою архіпастиря є об’єднання, але не роз’єднання людей, в тому числі, за політичними вподобаннями. «Ми всі повинні в першу чергу прагнути до Христа. Бо тільки Господь може вказати нам шлях, як вирішити у нашій країні найбільш непоправні протиріччя та протиборства».

З повним текстом інтервью можна ознайомитись ТУТ.

Просмотров: 551