ФОТОРЕПОРТАЖ. У хресному ході напередодні 1000-ліття блаженної кончини святого князя Володимира Великого взяли участь 20 тисяч віруючих УПЦ (ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

27 липня, напередодні свята Хрещення Русі та 1000-ліття блаженної кончини святого рівноапостольного великого князя Володимира, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій після звершення святкового молебню на Володимирській гірці очолив хресний хід центральними вулицями Києва.

Разом із Його Блаженством у ході взяли участь єпископат та духовенство всіх єпархій УПЦ, а також понад 20 тисяч православних віруючих з усієї України.

«Хресна хода – визначна подія, адже у ній бере участь біля 20 тис. вірян – киян та паломників з різних куточків України, – розповідає заступник голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич. – Дуже важливо, що люди, які проживають в різних регіонах України, побачили у цій хресній ході один одного, спільно моляться за мир та єдність в нашій країні».

Зазначимо, що хресним ходом від Володимирської гірки до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври були пронесені ковчег із мощами та ікона святого князя Володимира, разом із 8-ма чудотворними образами Пресвятої Богородиці, привезеними з різних регіонів України на ювілейне свято.

Просмотров: 4909