ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ. Селяни Тернопільщини до державної влади: Почуйте нас! Ми хочемо молитися в українській правильній канонічній Церкві! (+ВІДЕО)

Мешканці села Колосова Кременецького району на Тернопільщині вирішили зробити відеозвернення до представників української влади. Оскільки їх конституційне право вільно сповідувати свої релігійні переконання на місцевому рівні грубо порушується, це звернення жителі Колосової назвали криком душі.

Нещодавно представники «Правого сектору» спровокували захоплення православного храму на честь святого апостола Іоанна Богослова з метою переведення його в підпорядкування невизнаного світовим православ’ям так званого Київського патріархату. Попри те, що громада Української Православної Церкви в Колосовій має абсолютно всі правоустановчі документи на храмову споруду, вірян силою не пускають до храму заїжджі вояки «Правого сектору», котрі, до того ж, чинять тиск на керівництво сільської ради, примушуючи приймати протизаконні рішення.

Жителі села Колосова звертаються до державної влади із запитом: чи є хоч якась управа на свавілля «Правого сектору»? Чи розповсюджується на цю радикальну організацію дія Українського законодавства? Віряни УПЦ в с. Колосова кажуть, що вже не мають надії на допомогу влади, але своїм відеозверненням хочуть засвідчити всім, що вони є! Вони живі люди, які хочуть ходити до канонічної Церкви! І хоча їх село і громада невеликі, але Українська Держава гарантує їм своїми законами право на свободу релігійних переконань.

Відео: Перший Козацький

Просмотров: 1929