КИЇВ. Предстоятель УПЦ взяв участь в урочистій зустрічі Президента України Петра Порошенка з Всеукраїнською Радою Церков

28 липня, у День Хрещення Русі та 1000-ліття святого рівноапостольного великого князя Володимира, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь в урочистій зустрічі Президента України Петра Порошенка з Всеукраїнською Радою Церков. В ювілейному заході також взяли участь Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та мер Києва Віталій Кличко.

Під час заходу Його Блаженство виступив перед представниками влади і ВРЦіРО зі Словом, у якому підкреслив важливість спадщини святого Володимира Великого для України як Хрестителя Русі та державного діяча. «Князь Володимир став прикладом того, як політичний діяч може дотримуватися заповідей Божих не лише у приватному житті, але й будувати на них життя всієї держави, відчуваючи відповідальність перед Богом за ввірених йому людей: відповідальність не тільки за мир та добробут у суспільстві, але й за його моральний стан та духовність, за відповідність життя народу євангельським цінностям», – зазначив Блаженніший владика. Звертаючи увагу на християнський фундамент реформ, які були здійснені святим рівноапостольним Володимиром у часи його правління Київською Руссю, Предстоятель УПЦ наголосив, що насамперед «князь Володимир є Князем єдності».

Вітаючи всіх присутніх із Днем Хрещення Русі та 1000-літтям блаженної кончини святого Володимира Великого, Блаженніший Митрополит Онуфрій подарував Президентові, Прем’єр-міністру та Київському міському голові пам’ятні сувеніри: бронзові скульптурні зображення святого рівноапостольного великого князя Володимира.

Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Просмотров: 2300