КИЇВ. Віряни нескінченим потоком йдуть поклонитися чудотворним іконам Богородиці – час перебування святинь в Києво-Печерській Лаврі продовжено до другої години ночі

Нескінченим потоком другий день поспіль прямують православні до головної святині України – Києво-Печерської лаври, щоб помолитися перед чудотворними образами Пресвятої Богородиці, які привезли до Києва на святкування дня Хрещення Русі та до дня пам’яті рівноапостольного князя Володимира.

Під час раноковї зливи потік вірних до чудотворних святинь не припинявся
Під час раноковї зливи потік вірних до чудотворних святинь не припинявся

Вісім чудотворних ікон — «Касперівську», «Святогірську», «Охтирську», «Почаївську», «Зимненську», «Піщанську» та Бердянску «Троєручицю», – привезли з різних куточків країни, один образ Богородиці, «Призри на смирення», був доставлений в Лавру зі столичного Введенського монастиря.

Факт перебування згаданих святинь на торжествах свідчить про особливе заступництво Пресвятої Богородиці і Її невидиму присутність на урочистому молитовному святкуванні.

Планувалося, що образи Божої Матері перебуватимуть на території Лаври до 18:00 28 липня. У зв’язку із тим, що черга до чудотворних ікон простягнулась далеко за межі Лаври, і бажаючих поклонитися святиням не стає менше, вирішено продовжити термін для поклоніння до другої години ночі (з 28 на 29 липня).

Варто зазначити, що паломництво вірних не припинялося ані на годину і минулої ночі. Віряни розповідають, що навіть вночі доводилося відстояти дві-три години, щоб помолитися Богородиці перед її чудотворними образами та вклонитися святиням.

Фото: Православ’я в Україні

Просмотров: 1438