Святіший Патріарх Кирил направив співчуття Блаженнішому Митрополиту Онуфрію у зв’язку з трагічною кончиною ієрея Романа Ніколаєва та монахині Алевтини

29 липня Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил направив співчуття Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію у зв’язку з трагічною смертю клірика Київської митрополії ієрея Романа Ніколаєва та насельниці Флорівського Вознесенського монастиря монахині Алевтини.

У своєму посланні Святіший Патріарх попросив передати свої глибокі співчуття родині убієнного ієрея Романа і настоятельці Флорівської обителі ігумені Антонії з сестрами.

Його Святість висловив особливу занепокоєність тим фактом, «що злодійські вбивства священика та монахині здійснені в той самий час, коли тривають захоплення храмів Української Православної Церкви, а в громадському просторі звучать помилкові звинувачення і погрози на адресу Її священнослужителів, ченців і мирян».

Патріарх Кирил також висловив надію на те, що правоохоронними органами буде здійснено об’єктивне і ретельне розслідування скоєних злочинів, а винні в них будуть знайдені і притягнуті до належної відповідальності.

«Молюся про те, щоб Господь упокоїв новопреставлених рабів Своїх в оселях праведних, зміцнив в нинішніх випробуваннях Українську Православну Церкву і зберіг від усякого зла тих, хто обрав життя, присвячену служінню Йому», – направив слова підтримки Блаженнішому Митрополиту Онуфрію Святіший Патріарх Кирил.

За матеріалами patriarchia.ru

Просмотров: 903