КИЇВ. У День пам’яті прп. Серафима Саровського Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію у Феофанії (ОНОВЛЕНО)

1 серпня, у День пам’яті знайдення мощей прп. Серафима Саровського чудотворця, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Свято-Пантелеімонівському жіночому монастирі столичного урочища Феофанія.

Свято-Пантелеімонівський монастир було відкрито 26 лютого 1915 р.
Свято-Пантелеімонівський монастир було відкрито 26 лютого 1915 р.

Його Блаженству співслужили намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Білогородський Николай, архієпископ Яготинський Серафим, єпископ Макарівський Іларій, єпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, а також духовенство монастиря та столиці.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді, в якій згадав житіє та чудотворіння прп. Серафима і закликав кожного слідувати прикладу святого в його любові до Бога.

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Сьогодні архієпископ Яготинський Серафим відзначає День Небесного Покровителя
Сьогодні архієпископ Яготинський Серафим відзначає День Небесного Покровителя

Під час богослужіння Його Блаженство звершив священницьку хіротонію над дияконом Володимиром Тьоткіним, кліриком Ірпінського благочиння, та дияконську — над Євгенієм Захарченком, кліриком Обухівського благочиння Київської єпархії.

Наприкінці Літургії Предстоятель привітав усіх присутніх зі святом, а архієпископа Серафима, будівничого Свято-Пантелеймонівського монастиря — із Днем Небесного Покровителя. Його Блаженство подякував владиці Серафиму за труди, завдяки яким славетна обитель у Феофанії відродилася після десятиліть руйнації та запустіння, і благословив усіх.

Просмотров: 2424