ФОТОРЕПОРТАЖ. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію в День престольного свята храму пророка Іллі

2 серпня, у Неділю 9-ту після П’ятидесятниці, День пам’яті пророка Ілії, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в храмі пророка Ілії Подільського благочиння столиці.

Іконописна традиція зображує пророка Ілію верхи на вогняній колесниці, що підносить його до неба
Іконописна традиція зображує пророка Ілію верхи на вогняній колесниці, що підносить його до неба

Святий пророк Божий Ілля жив у ІХ столітті до Різдва Христового та звершував своє служіння в Ізраїльському царстві при правлінні царів Ахава та Охозії (ІІІ Цар. 17 – IV Цар. 2). Святий апостол Іаків зазначає, що пророк Ілія відрізнявся силою молитви до Бога та вірою, завдяки яким Господь здійснював те, про що просив пророк (Іак. 5:17,18). Згідно слів Священного Писання святий Ілія був піднесений на вогняній колісниці на небо та за Переданням має прийти перед Другим Пришестям на землю сповістити людей про Страшний Суд.

Його Блаженству співслужили голова ВЗЦЗ УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, єпископ Діонісій (Константинов), настоятель храму протоієрей Віталій Косовський, а також клір парафії та духовенство столиці.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до численної пастви зі словами проповіді, у якій розповів про ревність святого пророка у виконанні Господніх заповідей та у любові до Бога і закликав кожного намагатися слідувати в цьому святому.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Під час Літургії Предстоятель звершив дияконську хіротонію над Олегом Дмитруком, кліриком Обухівського благочиння Київської єпархії.

По завершенні богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав духовенство та мирян із недільним днем, а також престольним святом Іллінської парафії і благословив усіх.

Просмотров: 3049