Українська Православна Церква бере участь у підготовці дітей з родин вимушених переселенців до початку навчального року

4 серпня в Свято-Успенську Святогірську Лавру була доставлена гуманітарна допомога для переселенців, які перебувають під опікою братії обителі.

20313447076_d872ac4e24_bВ числі делегації, яка привезла допомогу: посол Словенії Наталія Прах, народний депутат Верховної Ради України Марія Іонова, начальник Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Донецькій області Сергій Третьяков, виконавчий директор Громадської Союзу «Програма сприяння відродженню та інтеграції Сходу України «Донбас» Зіновкін Олександр, директор Національного парку «Святі Гори» Приймачук Сергій Іванович і мер міста Святогорська Олександр Іванович Дзюба.

Гості власноруч роздали дітям канцелярські набори, підготовлені до початку шкільної пори. Діти з радістю приймали подарунки. За словами батьків, для них це суттєва підтримка.

Також минулого тижня в зону бойових дій, у Свято-Миколаївський жіночий монастир, с. Нікольське Волноваського району Донецької області, було доставлено Місією «Милосердя без кордонів» чотирнадцятий транш гуманітарної допомоги.

c9bf2c37ceОкрім іншого, переселенцям було передано шкільні приналежності. Список найменувань доставленої допомоги складає майже 20 сторінок, повідомляють на сайті організації.

«Ми намагалися доставити все те, що необхідно людям для виживання: памперси, дитяче харчування, воду, милиці для поранених, продукти харчування, одяг, кухонний інвентар, спальні мішки, засоби гігієни, промисловий інвентар та багато іншого».

З самого початку бойових дій монастир, на чолі з ігуменею Анною (Морозовою), став центром підтримки та єдиної надією на виживання для тисяч біженців і місцевих жителів даного регіону.

Протоієрей Андрій Бобрик
Протоієрей Андрій Бобрик

У Кіровограді 5 серпня керівник єпархіального Відділу благодійності і соціального служіння УПЦ протоієрей Андрій Бобрик взяв участь у нараді Обласної державної адміністрації, яка проводилась з питань забезпечення дітей родин вимушених переселенців шкільними канцтоварами до 1 вересня.

Нараду очолювала заступник голови ОДА Атаманчук Вікторія. Отець Андрій обговорив із представниками благодійних громадських організацій усі можливі варіанти допомоги дітям вимушених переселенців.

За матеріалами сайтів Святогірської Лаври, miloserdie-mission.org, Кіровоградської єпархії

Просмотров: 363