ОДЕСА. Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел надав допомогу багатодітним родинам вимушених переселенців (+ВІДЕО)

21 серпня митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел прийняв у Свято-Успенському чоловічому монастирі 15 багатодітних сімей – переселенців зі Сходу України.

У своєму архіпастирському слові владика підкреслив, що радий вітати переселенців з Донбасу.

«Православна Церква, як чадолюбива мати, молиться за своїх дітей, не поділяючи їх на політичні, національні та інші відмінності, – сказав Високопреосвященніший владика. – Ось і сьогодні ми допоможемо всім вам: ми постаралися забезпечити ваших дітей усім необхідним до початку нового учбового року, а малюкам ми подаруємо солодкі подарунки.

Нехай радість нашого сьогоднішнього спілкування наповнює ваші серця, щоби ви пам’ятали: для нас немає чужих. Ваше лихо стало нашим лихом. І чим можемо, ми допоможемо», – зазначив архіпастир, після чого вручив багатодітним родинам фінансову допомогу, зошити, підручники та канцелярські приналежності для учнів і солодощі для наймолодших учасників зустрічі.

В благословення на подальші труди владика Агафангел подарував усім сім’ям Касперівську ікону Божої Матері та книгу про одеські храми і монастирі.

Вимушені переселенці сердечно подякували митрополитові за його постійну турботу про людей та побажали йому довгих та благословенних років життя.

З благословення Його Високопреосвященства благочинний Одеської єпархії протоієрей Павло Поліщук провів для родин біженців екскурсію храмами монастиря, де дорослі та діти змогли помолитися перед святиням.

Одеська єпархія

Просмотров: 402