ЗАКАРПАТСЬКА ОБЛАСТЬ. Спростовано черговий обман від архімандрита Віктора (Бедь)

21 серпня архімандрит Віктор (Бедь), який перейшов у розкол і називає себе «єпископом Мукачівськім і Карпатським УАПЦ», на сайті своєї «єпархії» повідомив «про перехід Свято-Миколаївського єпархіального чоловічого монастиря (смт. Чинадієво) з підпорядкування Мукачівської єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату до Карпатської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви». Про це начебто було домовлено з намісником Свято-Миколаївського єпархіального чоловічого монастиря архімандритом Миколаєм (Реківчаком).

За роз’ясненням керуючого Мукачівською єпархією УПЦ Високопреосвященнішого Феодора, Архієпископа Мукачівського і Ужгородського,  ніякого Свято-Миколаївського чоловічого монастиря в смт. Чинадієво ніколи не існувало. Згаданий у повідомленні архімандрит Миколай (Реківчак) є кліриком Мукачівської єпархії, який після повернення із покаянням з т.зв. УПЦ КП кілька років тому почислений за штат через хворобу, що спричинила неможливим виконання ним пастирських обов’язків. Сам архімандрит Миколай (Реківчак) проживав у приватному будинку смт. Чинадієво, на подвір’ї якого збудував собі каплицю. Ця каплиця ніколи не рахувалася монастирською спорудою.

Водночас, в селищі Чинадієво Мукачівського району Закарпатської області насправді є чоловічий монастир на честь Почаївської ікони Божої Матері, який зберігає свою вірність Українській Православній Церкві і в УАПЦ не переходив.

Просмотров: 2726