Волонтерське служіння УПЦ на сході України: до Святогірської Лаври прибуло 19 тон гуманітарного вантажу, священика з Сумщини нагороджено медаллю за благодійність

21 серпня до Свято-Успенської Святогірської Лаври було доставлено черговий вантаж гуманітарної допомоги.

Допомога обителі та переселенцям, котрими в ній опікуються, прибула з італійських міст Комо та Лекко, де була зібрана зусиллями парафій Успіння Пресвятої Богородиці та святителя Миколая Мирлікійського.

Збір гуманітарного вантажу було здійснено з благословення керівника Управління Московської Патріархії з закордонних закладів, архієпископа Єгор’євського Марка.

До Святогірської Лаври було привезено близько 19 тон гуманітарної допомоги: продукти харчування, одяг і взуття.

Насельники монастиря та всі вимушені переселенці висловлюють щиру вдячність усім, хто взяв участь у наданні посильної допомоги нужденним.

Священика Сумської єпархії нагороджено медаллю “За гідність та патріотизм”

Разом із тим, священики Української Православної Церкви продовжують здійснювати пастирське та волонтерське служіння серед військових ЗСУ, які перебувають на сході України. Зокрема, за систематичну благодійну допомогу сумчанам-військовим, що несуть службу в зоні збройного конфлікту, клірик Сумської єпархії УПЦ, настоятель храму на честь святителя Спиридона Триміфунтського с. Зелений Гай протоієрей Олександр Петренко був нагороджений медаллю “За гідність та патріотизм”. Подання про нагородження ініціював командир військової частини, де служать сумчани і яким систематично надавалася благодійна допомога.

Нагадаємо, що 20 серпня за активну волонтерську та душпастирську діяльність на сході України почесною грамотою було нагороджено священика Вінницької єпархії.

За матеріалами офіційних сайтів Свято-Успенської Святогірської Лаври та Сумської єпархії УПЦ

Просмотров: 684