КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь в урочистостях з нагоди 24-ої річниці незалежності України

24 серпня, у День Незалежності України, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь в урочистостях, присвячених 24-ій річниці проголошення незалежності нашої держави.

Його Блаженство у супроводі єпископів: Обухівського Іони та Ірпінського Климента взяв участь у святковому заході до Дня Незалежності у Софії Київській, що очолив Президент України Петро Порошенко. Звертаючись до очільника держави та всіх присутніх зі Словом привітань, Предстоятель УПЦ зазначив, що «кожному Господь вручив свій хрест» та на кожного «покладена відповідальність за доручену справу». «Кожен має сьогодні зробити все можливе для блага України, самовіддано й жертовно виконуючи свої обов’язки, озброївшись невидимими узами любові та взаємопідтримки, – наголосив Блаженніший владика. – Тільки так ми збережемо нашу єдність, мир на українській землі та в наших серцях. Адже справжній мир – це не тільки відсутність війни. Господь, Який покликав нас до миру (див. 1Кор.7, 15), заповідав нам навчитись творити добро, шукати правду, спасати пригнобленого, захищати сироту, заступатись за вдову (Іс.1, 17)».

На завершення свого звернення Блаженніший Митрополит Онуфрій побажав українському народові, «щоби благословенна українська земля стала могутньою державою, де панує Божественна Правда, любов і мир».

По закінченню урочистостей у Софії Київській, Предстоятель разом із головою Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, митрополитом Білоцерківським і Богуславським Августином, а також єпископами: Обухівським Іоною та Ірпінським Климентом долучилися до урочистостей на центральній вулиці Києва під час проведення Маршу Незалежності.

Після завершення свякового параду Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь в урочистому прийомі у Софії Київській, який дав Президент України Петро Порошенко для представників влади, релігійних організацій, суспільних діячів, громадськості та закордонних гостів.

Просмотров: 3686