На Волині, Луганщині та Херсонщині духовенство УПЦ піднесло молитви за спочилими українськими військовими

25 серпня у с. Красна Талівка Станично-Луганського району Луганської області відбулося відкриття пам’ятного знаку загиблим воїнам-прикордонникам місцевого відділу прикордонної служби.

Архієпископ Никодим освятив пам'ятний знак загиблим українським прикордонникам
Архієпископ Никодим освятив пам’ятний знак загиблим луганським прикордонникам

У відкритті меморіалу взяли участь архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим, а також голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Г.Б. Тука, начальник Луганського прикордонного загону полковник Р.Є. Гоць, родичі та близькі загиблих.

Владика Никодим звершив заупокійну літію за загиблими прикордонниками та освятив пам’ятний знак.

Того ж дня, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, клірик Свято-Духівського кафедрального собору м. Херсона, протоієрей Петро Баб’як звершив панахиду за спочилими на сході України воїнах батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон».

Священики Волинської єпархії УПЦ помолилися за упокій душі військового ЗСУ
Священики Волинської єпархії УПЦ помолилися за упокій душі українського військового

Днем раніше, 24 серпня, голова інформаційно-просвітницього відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук разом із священиками Камінь-Каширського благочиння піднесли заупокійну молитву за спокій душі загиблого у зоні збройного конфлікту українського військового Дмитра Герасимика на його могилі у рідному селі Видерта, що на Волині.

Просмотров: 501