Українська Православна Церква продовжує звершувати духовну опіку та надавати необхідну допомогу українським військовим і вимушеним переселенцям зі сходу України.

Митрополит Августин звершує освячення знамен Президентського полку
Митрополит Августин звершує освячення знамен Президентського полку

24 серпня, у День Незалежності України, голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин відвідав Президентський полк, де звершив освячення бойових знамен, а також благословив воїнів на успішне проходження військової служби.

27 серпня, на запрошення командування військових частин 9-го полку оперативного призначення НГУ та 23-їбригади охорони громадського порядку НГУ м. Запоріжжя та з благословення архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки, голова відділу по взаємодії з ЗСУ та правоохоронними структурами Запорізької єпархії протоієрей Олександр Шиманович звершив освячення бойових знамен.

Того ж дня, з благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела, клірик Свято-Олексіївського храму м. Одеси ієрей Олег Сікорський взяв участь у відправці до зони бойових дій співробітників МВС України в Одеській області, котрі вирушили на Донбас задля забезпечення громадського порядку. Священик благословив воїнів, окропивши кожного святою водою, та побажав їм швидкого повернення додому живими і здоровими.

Освячення знамен запорізьких військових
Освячення знамен запорізьких військових

Продовжує пітримку воїнів батальйону «Херсон» Херсонська єпархія УПЦ. 26 серпня, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, українським військовим, а також вимушеним переселенцям зі сходу України була передана матеріальна допомога.

Пастирську опіку воїнів ЗСУ звершує також духовенство Миколаївської єпархії. Парафіяни храму св. апп. Петра і Павла с. Петрово-Солониха Миколаївського району Миколаївської області на чолі із настоятелем протоієреєм Борисом Кашировим відвідали поранених військових, які знаходяться на лікуванні у місцевому госпіталі. Священик звершив молебень за здоров’я воїнів і, благословивши кожного, роздав натільні хрестики та іконки. Разом із тим члени Петропавлівської громади зібрали чималу кількість продуктів, що зусиллями волонтерів були передані переселенцям на схід України.

Просмотров: 1252