Міліція затримала підозрюваних у жорстокому вбивстві монахині Алевтини (Кравчук)

За підозрою у скоєнні тяжкого злочину – вбивстві монахині Алевтини (Кравчук) затримано трьох чоловік.

Над розкриттям злочину правоохоронці працювали більше місяця. Як повідомили у ГУМВС України, працівники карного розшуку днями затримали двох місцевих чоловіків (25-річного мешканця Київщини та 23-річного киянина), а згодом і їхнього подільника – 33-річного уродженця Сумщини.

Нагадаємо, насельницю Свято-Вознесенського Флорівського монастиря монахиню Алевтну (Кравчук) було жорстоко вбито 27 липня. Наступного дня її тіло зі слідами катування знайшли  родичі у помешканні, в якому матушка проживала до приходу в монастир.

У монастирі повідомляють, що монахиня Алевтина пішла в монастир понад десять років тому. За словами насельниць, саме онкологічна хвороба стала причиною того, що жінка прийняла чернечий постриг. Тоді вона й дала обітницю Богові. Відомо, що останнім часом її хвороба загострилася. У квартиру вона заїхала на день після лікарні, збираючись наступного дня повернутися в монастир.

Слідчим відділом Дарницького РУ ГУМВС України в місті Києві було відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Затримання підозрюваних сталося на 40-й день після вбивства монахині Алевтини. За повідомленням джерела у правоохоронних органах, версія про злочин з метою заволодіння квартирою слідством не розглядається. Разом з тим слідчі опрацьовують версію про вбивство з метою пограбування. Однак, при дослідженні місця злочину не було виявлено зникнення цінних речей. Також вимагає пояснення особлива жорстокість, з якою відбувалося катування і вбивство.

Міліція продовжує розслідувати вбивство священика Романа Ніколаєва, яке було скоєно  25 липня після вечірнього богослужіння. За повідомленням міліції двоє невідомих нанесли йому смертельні поранення з вогнепальної зброї, від яких отець Роман помер у лікарні 29 липня. Міліція розглядала кілька версій. У відділі карного розшуку Оболонського РУ ГУ МВС України в м. Києві, повідомляють про те,що їм вдалося скласти фотороботи злочинців: «На вигляд їм близько 30-35 років, худорлявої статури».

Просмотров: 1176