Блаженніший Митрополит Онуфрій: Мудра людина буде завжди вдячною Богові

Під час своєї недільної проповіді Блаженніший Владика Онуфрій зосередив увагу на правильному ставленні до того, що людина набуває протягом земного життя.

«Господь змінив світ не мудрістю людською, а простотою своїх апостолів, які були сповненні Божественної мудрості. Про це говорить Апостол: “Не багато з вас мудрих тілом, не багато сильних, не багато благородних; Бог вибрав немудрих світу, щоб посоромити мудрих, і немічних світу Бог вибрав, щоб посоромити сильних, … – для того, щоб ніяка плоть не хвалилася перед Богом (1 Кор. 1: 26-29)”. Це не означає, що християнство прийняли тільки немудрі. Багато мудреців, філософів були навернені до Христа. Але коли вони прийшли до Господа, то для них втратило значення і багатство, і слава, і земна мудрість.

Одним з таких мудреців був Апостол Павло – вельми освічена людина того часу. Коли він пізнав Христа, то сказав, що все ставить за ніщо: “Але що для мене було за надбання, те заради Христа я за втрату вважав. Та й усе вважаю за ніщо заради переважного пізнання Христа Іісуса, Господа мого” (Флп. 3: 7- 8)».

Блаженніший Владика підкреслив, що Божественна мудрість спонукає людину бути вдячною Богові за все, що вона має. Така людина відкидає помилкову самовпевненість, ніби їй немає за що дякувати Богові, ніби все в житті вона досягла сама. Ця подяка висловлюється у виконанні заповідей, основа яких – любов до Бога і до ближнього.

«Потрібно сказати: “Те, що я маю – це Божий дар. І за цей дар я повинен дякувати Тому, хто мені подав його”. Тоді людина буде вести правильний спосіб земного життя. Тоді Боже благословення буде на нас», – зазначив Його Блаженство.

Просмотров: 892