У Дніпропетровській області все село виступило проти переходу в розкол. «Київський патріархат» пішов ні з чим

Православні віруючі села Чумаки Дніпропетровської області об’єдналися навколо отця Іоанна, священика Української Православної Церкви, і не погодилися на розкол, нав’язаний їм зовнішніми силами.

«Люди не пішли за тими, хто намагався розколоти громаду. На збори села, які організовував місцевий фермер, ніхто не прийшов. Їхні плани не здійснилися. Люди пішли в храм», – заявив благочинний Жовтоводського благочиння протоієрей Олександр Пономаренко.

Назріваючий конфесійний розкол закінчився примиренням православних віруючих. А об’єднав їх настоятель місцевого храму отець Іоанн, людина, яка має бездоганну репутацію серед парафіян. Це зіграло вирішальну роль і члени сільської громади вирішили примиритися у храмі, за загальним Богослужінням.

«Сьогодні, в неділю, у нас була служба. Таку службу складно пригадати. Це наче була друга Пасха», – розповів отець Олександр.

Нагадаємо, що місцева сільська громада опинилася під загрозою розколу, після того як місцева влада і впливовий підприємець взялися за «переведення» громади в «Київський Патріархат».

За матеріалами Спілки православних журналістів

Просмотров: 1536