Священики УПЦ здійснюють свою соціальну місію серед військовослужбовців України

У Харкові священнослужитель Української Православної Церкви благословив присягу курсантів служби цивільного захисту, а в Мукачево взяв участь у відправці військовослужбовців до зони військового конфлікту.

11 вересня, з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія, на Меморіалі Слави в Харкові настоятель храму Святої Софії м. Харкова протоієрей Андрій Павлюк взяв участь в урочистій церемонії Присяги працівників служби цивільного захисту ГСЧС України та курсантів перших курсів Харківського Національного університету цивільного захисту.

Наступного дня, 12 вересня, клірики Мукачівської єпархії взяли участь у відправці військовослужбовців до зони військового конфлікту. Цього разу на схід України було відправлено 75 чоловік для ротації війсковослужбовців, які були мобілізовані у 2014 році.

Участь у відправці з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора взяв настоятель храму при Мукачівській військовій частині 128-ої бригади – протоієрей Іван Гергель. Перед відправкою в храмі був відслужений молебень за мир в Україні, після чого всі присутні були окроплені святою водою.

За матеріалами Харківської та Мукачівської єпархій

Просмотров: 254