Єрусалимський Патріарх щоденно молиться про мир в Україні та за єдність православних навколо канонічної Церкви

Про це Патріарх Феофіл сказав під час візиту делегації Української Православної Церкви в Його резиденцію.

11 вересня, в день Усікновення глави Іоанна Предтечі, єпископ Васильківський Миколай, вікарій Київської Митрополії, який очолював багатотисячну паломницьку групу прочан з України на Святій Землі, був прийнятий Блаженнішим Патріархом Єрусалимським Феофілом ІІІ.

Під час зустрічі владика Миколай передав Блаженнішому Феофілу братське вітання від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Дякуючи Його Блаженству за гостинний прийом паломників, Преосвященний Миколай відмітив, що цьогорічне паломництво українських православних прочан до Святої Землі відбувається за складних умов війни на Сході України. І тому головною метою цієї прощі до Святої Землі є молитва за мир у державі та припинення кровопролиття і страждань.

Владика Миколай попросив Блаженнішого Феофіла піднести свою первосвятительську молитву за мир на українській землі. В свою чергу, Патріарх запевнив і просив передати українській пастві, що він щоденно молиться за мир в Україні та за її єдність навколо Української Православної Церкви. Блаженніший Феофіл наголосив, що Єрусалимський Патріархат визнає в Україні лише канонічну Українську Православну Церкву і бажає повернення в її лоно єдиновірців, що відпали від Єдиної Соборної Церкви через розкол.

За матеріалами сайту Київської Митрополії

Просмотров: 942