ЛУЦЬК. Голова Учбового комітету провів робочі зустрічі з ректорами волинських вузів

Під час зустрічі єпископа Климента з новопризначеним ректором ЛНТУ Савчуком П.П.
Під час зустрічі єпископа Климента з новопризначеним ректором ЛНТУ Савчуком П.П.

17 вересня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, єпископ Ірпінський Климент з робочим візитом відвідав Волинську духовну семінарію. Він провів відкриту лекцію для вихованців семінарії і відповів на запитання присутніх.

В під час візиту Його Преосвященство зустрівся із ректорами Вищих навчальних закладів Луцька та, зокрема, привітав новопризначеного ректора Луцького Національного Технічного Університету Савчука П.П. із вступом на посаду. Було досягнуто домовленостей про співпрацю Університету з Волинською семінарію у освітньо-науковій сфері.

Того ж дня Голова Учбового комітету взяв участь в засіданні, присвяченому підписанню договору про співпрацю між Волинською духовною семінарією та Волинським коледжем технологій, бізнесу та права СНУ ім. Лесі Українки. Документ передбачає отримання вихованками регентського відділення ВДС дипломів державного зразка завдяки паралельному навчанню в коледжі, а також проведення спільних заходів духовно-просвітницького та виховного спрямування.

Урочистості, присвячені підписанню договора, розпочалися молебнем у семінарському храмі на честь святих рівноапостольних Мефодія і Кирила, який очолив єпископ Климент у співслужінні ректора ВДС протоієрея Рустика Капауза та викладачів семінарії.

Також у рамках свого візиту до Луцьку Преосвященний владика зустрівся із гендиректором Волинської обласної державної ТРК Куліш О.В. У зустрічі взяв участь голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії прот. Валентин Марчук. Від імені Блаженнішого Митрополита Онуфрія єпископ Климент подякував Ользі Володимирівні за багаторічну співпрацю з Української Православною Церквою в інформаційній галузі та обговорив перспективи розвитку церковної місії через засоби масової інформації.

Фото: Волинська єпархія

Просмотров: 338