Спеціальна заява VIII зустрічі міжправославної ініціативної мережі з вивчення релігій і деструктивних сект

Учасники Восьмої зустрічі міжправославної мережі з вивчення релігій і деструктивних сект з болем у серці сприймають трагічні події, що відбуваються на Сході України. Ми, представники Помісних Православних Церков, молимося за якнайшвидше припинення братовбивчої війни, що забрала вже тисячі життів.

Разом з тим ми стурбовані переслідуваннями, яким піддається канонічна Українська Православна Церква.

Вважаємо неприйнятним і неприпустимим поширення в ЗМІ України провокаційних сюжетів щодо Української Православної Церкви, спрямованих на дискримінацію за релігійною ознакою, наслідком чого найчастіше стають випадки насильства над кліриками і мирянами УПЦ, а також акти вандалізму стосовно святинь. Таким чином ще більше посилюється напруга в українському суспільстві.

Учасники конференції рішуче засуджують захоплення православних храмів, які здійснюють прихильники розкольницькою угруповання «Київський патріархат».

Висловлюємо підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію і всім вірним чадам Української Православної Церкви. Закликаємо народ України, особливо сторони, залучені в конфлікт, до якнайшвидшого примирення і відновленню заповіданого нам миру Христового.

Прийнято одноголосно 20.09.2015

Місто Оточець, Республіка Словенія

Просмотров: 2176