ФОТОРЕПОРТАЖ. Триває Архіпастирський візит Блаженнішого Митрополита Онуфрія до східних єпархій УПЦ

23 вересня, в рамках Архіпастирського візиту до єпархії Донеччини, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відвідав скит Святогірської Лаври на честь святителя Іоанна Шанхайського, що в селі Адамівка Слов‘янського району.

Його Блаженство разом із Преосвященними владиками та братією скиту святителя Іоанна Шанхайського
Його Блаженство разом із Преосвященними владиками та братією скиту святителя Іоанна Шанхайського

Біля воріт обителі Його Блаженство зустрічав митрополит Святогірський Арсеній, намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври. Владика Арсеній ознайомив Предстоятеля з життям скита та розповів про свої дитячі роки, що пройшли у рідній Адамівці. Після звершення короткого молебню, Блаженніший владика оглянув храми та будівлі обителі, а також поспілкувався з братією та прихожанами.

У селі Богородичному поблизу Святогірська Його Блаженство відвідав ще один лаврський скит на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість», в якому несуть свій чернечий послух 25 сестер. Його Блаженство відслужив молебень Божій Матері, під час якого просив миру всій донбаській землі й Україні. По закінченні богослужіння Архіпастир звернувся до насельниць зі словами настанови та нагородив старшу сестру обителі монахиню Амвросію хрестом із прикрасами.

Під час відвідин скита на честь ікони Божої Матері "Всіх скорботних Радість"
Під час відвідин скита на честь ікони Божої Матері “Всіх скорботних Радість”

Ввечері того ж дня Блаженніший Митрополит Онуфрій прибув до Свято-Успенської Святогірської Лаври, де очолив святкове всенічне бдіння з нагоди свята Собору Святогірських святих. Його Блаженству співслужили митрополити: Донецький і Маріупольський Іларіон, Святогірський Арсеній, Горлівський і Слов‘янський Митрофан; архієпископи: Краснолиманський Аліпій, Макіївський Варнава, Ізюмський і Куп‘янський Єлисей, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, Сєверодонецький і Старобільский Никодим; єпископи: Інокентій (Шестопаль), Ірпінський Климент, а також чисельне лаврське духовенство.

Завтра Його Блаженство звершить Божественну літургію в Свято-Успенському соборі Святогірської Лаври. Початок богослужіння о 9.00. Почути пряму трансляцію богослужіння можна за посиланням.

 

 

Просмотров: 2400