БЕРДЯНСЬК. У Бердянську розпочала свою роботу щорічна конференція Синодального військового відділу УПЦ

23-25 ​​вересня з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в Бердянську проходить щорічний з’їзд священнослужителів УПЦ, які відповідають за роботу з військовослужбовцями у Збройних Силах та інших військових формуваннях України.

Розпочалася конференція Божественною літургією у кафедральному соборі Різдва Христового міста Бердянськ, яку очолили митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин та єпископ Бердянський і Приморський Єфрем у співслужінні військового духовенства з різних єпархій Української Православної Церкви. Відкриття форуму відбулося у конференц-залі ДОК «Райський куточок».

Голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин зачитав Вітальну адресу Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. З вітальним словом до присутніх також звернувся керуючий Бердянською єпархією єпископ Єфрем.

Мер м. Бердянськ Олексій Анатолійович Бакай у своєму слові до військових священиків зазначив, що дана конференція є особливо корисною для Бердянського краю, що межує із зоною бойових дій. Також на заході виступили старший офіцер Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України полковник Руслан Миколайович Коханчук, Начальник служби військового духовенства Головного управління Національної Гвардії України полковник Олександр Вікторович Іздебський, Заступник начальника загону – начальника відділу персоналу Бердянського прикордонного загону полковник Олег Борисович Савчук, Начальник Управління персоналу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Запорізькій області полковник служби цивільного захисту Руслан Борисович Прус.

За матеріалами Бердянської єпархії

Просмотров: 1136