ЛЬВІВ. У Львівській єпархії відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція з питань сім’ї

22 вересня у Львові відбулася щорічна VII Міжнародна науково-практична конференція з питань сім’ї та сімейного виховання: «Сім’я – основа Церкви і Держави».

Очолив роботу конференції Голова Синодального відділу Української Православної Церкви у справах сім’ї архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон.

Традиційно даний науковий форум проходить у Львівській єпархії. В рамках заходу відбулося засідання Координаційної наради голів єпархіальних відділів у справах сім’ї з різних куточків України.

Форум розпочався з Божественної літургії у Свято-Георгіївському кафедральному храмі міста Львова, яку очолив архієпископ Пантелеімон у співслужінні голів єпархіальних відділів.

Відкриття конференції відбулося у Актовій залі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Під час пленарного засідання з вітальним словом до усіх присутніх звернувся архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон. Також владика виголосив доповідь про чинники, які впливають на життя сучасної сім’ї в Україні. Вітальний адрес від імені єпископа Львівського і Галицького Філарета зачитав прес-секретар єпархії ігумен Маркіан (Каюмов).

Продовжилась робота конференції виголошенням доповідей учасників. Доповідачами виступили кандидати наук, магістри богослов’я, режисери, журналісти, голови єпархіальних відділів з усіх куточків України, а також представники з Хорватії та Франції.

Закінчився робочий день проведенням Координаційної наради Синодального відділу та підбиттям підсумків конференції та прийняттям резолюції.

За матеріалами сайту Львівської єпархії

Просмотров: 475