За активну соціальну діяльність Одеський міський голова нагородив кліриків і волонтерів УПЦ (+ВІДЕО)

В єпархіях УПЦ продовжує активно звершуватися соціальне служіння та пастирська опіка військових і співробітників МВС

27 вересня, з благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела, клірик Свято-Олексіївського храму м. Одеси ієрей Олег Сікорський взяв участь у черговій відправці (ротації) співробітників внутрішніх справ України в Одеській області на Донбас
Після молитви священик окропив правоохоронців святою водою та благословив кожного

27 вересня, з благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела, клірик Свято-Олексіївського храму м. Одеси ієрей Олег Сікорський взяв участь у черговій відправці (ротації) співробітників внутрішніх справ України в Одеській області на Донбас, котрі вирушають на Схід задля забезпечення громадського порядку в регіоні.

Священик звернувся до охоронців правопорядку зі словом настанови, в якому зазначив, що Православна Церква підносить свої молитви за мир в Україні, про повне завершення бойових дій та про добробут і стабільність в державі. Також отець Олег побажав співробітникам МВС найскорішого повернення додому живими й здоровими. Після молитви священик окропив правоохоронців святою водою та благословив кожного, роздавши всім ікони Касперівського образу Божої Матері.

24 вересня Відділ з соціального служіння та благодійності Запорізької єпархії УПЦ передав канцелярські приналежності та продукти харчування вимушеним переселенцям, які мешкають у Запоріжжі. Гуманітарну допомогу та кошти на необхідні речі постраждалим працівники Відділу збирають серед міста – біля супермаркетів, завдяки пожертвам небайдужих людей.

Нагадаємо, що в Одеській єпархії також активно надається допомога вимушеним переселенцям та нужденним одеситам. Зокрема, за час існування Координаційного центру зі збору та надання гуманітарної та соціальної допомоги, Одеською єпархією було зібрано більше 2 млн. гривень. Дані кошти були спрямовані на придбання та виділення необхідної гуманітарної, а також фінансової допомоги постраждалим, в числі яких 2000 родин переселенців, які мешкають в Одесі та області. Крім того, для мирних жителів Донбасу були відправлені продукти та речі першої необхідності загальною кількістю 110 тон.

Слід зазначити, що активна соціальна робота духовенства та волонтерів єпархії була відзначена Одеським міським головою, який 21 вересня урочисто нагородив настоятеля Свято-Олексіївського храму протоієрея Павла Поліщука відзнакою «За заслуги перед містом», а настоятеля Спасо-Преображенського храму протоієрея Олега Козлова та волонтера Гніденко Л.Ф. почесними грамотами.

Одеська і Запорізька єпархії УПЦ

 

Просмотров: 600