Хустська єпархія спростувала дезінформацію про події навколо храму в с. Пилипець на Міжгірщині

У зв’язку з поширенням неправдивої інформації щодо церковних подій у селі Пилипець Міжгірського району Закарпатської області Хустська єпархія заявляє про неправомірність захоплення місцевого храму на честь Різдва  Богородиці представниками «Київського патріархату».

Провокація зі зміною юрисдикції релігійної громади в с. Пилипець була вчинена кількома активістами без урахування волевиявлення всіх селян. Адже, коли місцеві жителі прийшли 23 вересня на богослужіння, то з подивом констатували, що без їх відома у вівтар допущено очільника єпархії «УПЦ КП» Варсонофія (Рудика). Разом з ним храм заповнили священики «Київського патріархату» та велика кількість не місцевих людей, привезених для підтримки провокаторів.

На адресу Хустської єпархії УПЦ надійшла заява, підписана 160-ма мешканцями с. Пилипець із бажанням залишитися в підпорядкуванні канонічної конфесії.

Саме тому 27 вересня Секретар Хустської єпархії в супроводі 6-х священників відвідав храм Різдва Богородиці з метою зустрітися з місцевими жителями, які підписали звернення.  Зі священиками були лише по одному супроводжуючому. Всі плітки про ніби то привезених бойовиків на підтримку УПЦ є обманом, на що вказують відеодокази.

Разом з тим, священик «Київського патріархату», який знаходився в храмі, по телефону викликав підмогу, внаслідок чого до села з’їхалася велика кількість немісцевих агресивних людей, які провокували конфлікт.

Оскільки Літургія на Міжгірщині розпочинається приблизно опівдні, переважної більшості жителів села Пилипець у храмі під час конфлікту не було. Їхня думка про долю громади так і не була почута.

Натомість очільник єпархії «Київського патріархату» розпустив наклеп про нібито велику кількість «тітушок», які хотіли захопити храм. Насправді ж «тітушок» позвозив сам Варсонофій (Рудик), прикриваючись ними при захопленні церкви 23 вересня, та 27 вересня для перешкоджання представникам Української Православної Церкви провести зустріч з місцевими мешканцями.

У зв’язку з цим Хустська єпархія УПЦ рішуче відкидає всі наклепи, що розповсюджує духовенство «УПЦ КП» в ЗМІ і заявляє, що буде в установленому законом України порядку відстоювати права своїх вірних в селі Пилипець.

За повідомленням Хустської єпархії

Просмотров: 1150