Після захоплення храму віряни в с. Куликів звершують богослужіння в своїх домівках

Після того, як  представники «Київського патріархату» за підтримки «Правого сектору» 28 червня 2015 року захопили храм Української Православної Церкви в ім’я Покрови Пресвятої Богородиці у селі Куликів на Тернопільщині, десятки людей, що незгідні з цим злочином, позбавлені можливості молитися в храмі, як вони це робили десятками років.

Про це вони заявили після того, як у деяких пропагандистських ЗМІ стала розповсюджуватись дезінформація, нібито в селі Куликів всі віряни УПЦ перейшли в розкол.

За словами протоієрея Георгія Прокопчука, який служить на парафії неподалік Куликова, громада Української Православної Церкви, хоча й невелика, але продовжує свою діяльність. Подібно до перших віків християнства, богослужіння православної парафії УПЦ села Куликів сьогодні здійснюються на домівках її парафіян. На місцевого священика тиснуть, і переконують перейти в розкол. Але він воліє служити Літургію в сільській хаті, зберігаючи вірність канонічному Православ’ю, аніж зрадити Церкві і полишити своїх парафіян.

Просмотров: 1282