Патріарх Болгарський Неофіт: «Захоплення православних храмів не сприяє миру між християнами»

«Захоплення православних храмів не сприяє миру між християнами». Про це сказав 10 жовтня Предстоятель Болгарської Православної Церкви Святіший Патріарх Неофіт під час розмови в Софії з заступником голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви  протоієреєм Миколаєм Данилевичем.

«Ми переживаємо за український народ і молимося за мир в Україні, у тому числі й за мир між християнами, чому жодним чином не сприяють захоплення православних храмів, про які протягом останнього часу ми чуємо все частіше», – сказав Патріарх Неофіт.

Спілкування з Предстоятелем Болгарської Церкви відбулося в рамках міжнародної конференції, присвяченої 1000-літтю від дня преставлення святого рівноапостольного князя Володимира. Під час зустрічі протоієрей Миколай Данилевич від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія також привітав Предстоятеля Болгарської Православної Церкви з грядущою визначною датою – 70-літтям з дня народження, яке Святіший Патріарх Неофіт відзначатиме 15 жовтня поточного року, та передав пам’ятний подарунок.

Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ

Просмотров: 271