В єпархіях УПЦ тривають урочистості з нагоди 1000-ліття святого князя Володимира Великого (+ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

У різних куточках Православної України відбуваються святкові богослужіння та чисельні хресні ходи з шанованими святинями

9 жовтня у Дніпродзержинську з нагоди 5-річчя заснування Дніпродзержинської єпархії та в рамках загальноцерковного святкування 1000-річчя кончини святого рівноапостольного князя Володимира відбувся хресний хід із шанованими святинями Української Православної Церкви: Піщанською іконою Божої Матері, мощами святих апостола Андрія, князя Володимира Великого та страстотерпців Бориса і Гліба.

Хода віруючих пройшла центром міста з молитвами про благополуччя мешканців Дніпродзержинська та про мир на українській землі. Під час хресного ходу біля пам’ятного знаку загиблим у протистоянні на сході України була звершена заупокійна літія.

В Овручі було освячено пам’ятник святому князю Володимиру

Чисельним хресним ходом з відкриттям пам’ятника святому хрестителю Київської Русі відзначили 1000-літній ювілей в Овруцькій єпархії. 26 вересня після урочистого богослужіння в Спасо-Преображенському соборі Овруча, що очолив митрополит Овруцький та Коростенський Виссаріон, відбулася хресна хода від кафедрального собору до пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру. Після завершення молебню і освячення пам’ятника зі словом до всіх присутніх звернувся митрополит Виссаріон, який подякував овручанам за молитовну та фінансову допомогу, а також нагородив представників місцевої влади і меценатів відзнаками Української Православної Церкви.

Центром Запоріжжя пройшов хресний хід чисельністю 5000 віруючих

11 жовтня у Запоріжжі також відбувся масовий хресний хід, в якому взяли участь біля 5000 віруючих Української Православної Церкви. З нагоди 1000-літнього ювілею та перед святом Покрови Пресвятої Богородиці православні запорожці на чолі з правлячим архієреєм архієпископом Лукою пройшли центром міста з освяченою на оригіналі копією Туринської Плащаниці Спасителя, шанованим образом Божої Матері «Зимненська» та місцевими святинями: іконою Покрова Пресвятої Богородиці, козацькою іконою святого Петра Калнишевського «Самарська» та образом «Собору новомучеників і сповідників Запорізького краю».

Урочисті заходи, присвячені 1000-літтю преставлення святого князя Володимира, у Ровеньківській єпархії розпочалися молебнем про примноження любові
Урочисті заходи, присвячені 1000-літтю преставлення святого князя Володимира, у Ровеньківській єпархії розпочалися молебнем про примноження любові

Урочисті заходи, присвячені 1000-літтю преставлення святого князя Володимира відбулися і у Ровеньківській єпархії. 6 жовтня у кафедральному соборі Ровеньків було звершене святкове богослужіння, яке розпочалося молебнем про примноження любові серед українського народу. Божественну літургію цього дня очолили митрополит Луганський і Алчевський Митрофан і архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон. По завершенні богослужіння відбувся хресний хід містом до пам’ятного знаку на честь 300-річчя Ровеньків. Попереду ходи священики несли святині східних єпархії УПЦ: ковчег з мощами святого рівноапостольного князя Володимира, ковчег з мощами святих Святогірських преподобних, а також ікони з часточками мощів святого Пророка, Предтечі і Крестителя Спасова Іоанна, святителя Іоасафа Білогородського, преподобних Амфілохія Почаївського та Ілії Макіївського. Біля пам’ятного знаку був звершений молебень святому Хрестителю Русі.

Нагадаємо, що 24 жовтня, в рамках ювілейних святкувань на честь 1000-річчя кончини святого рівноапостольного князя Володимира, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у Києві відбудеться марафон, присвячений Хрестителю Русі.

Просмотров: 769