КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Покровському монастирі (ОНОВЛЕНО)

13 жовтня, напередодні свята Покрова Пресвятої Владичиці Богородиці і Пріснодіви Марії, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння у Свято-Миколаївському соборі Покровського жіночого монастиря столиці.

Його Блаженству співслужили архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Фастівський Даміан, а також духовенство обителі та м. Києва.

Ікона Покрова Пресвятої Богородиці (XVI ст.)
Ікона Покрова Пресвятої Богородиці (XVI ст.)

День Покрова Пресвятої Богородиці є одним з п’яти великих свят Православної Церкви. Його історія сягає Х століття. За переданням, у Влахернській церкві в Константинополі, де зберігалася риза Божої Матері, святому Андрію, Христа заради юродивому, було явлення Богородиці, Яка тримала над народом омофор. Цим Пресвята Діва засвідчила своє заступництво вірним, які молилися в церкві.

Після полієлею Блаженніший владика нагородив настоятельку монастиря ігуменю Калісфенію правом носіння другого хреста з прикрасами.

Завтра Предстоятель УПЦ звершить Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі Києва. Початок богослужіння о 9:00.

Просмотров: 2118