КИЇВ. Волонтери та благодійники УПЦ передали НДСЛ «ОХМАТДЕТ» препарати вартістю 40 тисяч гривень

9 жовтня зусиллями віруючих УПЦ Українському дитячому центру клінічної токсикології інтенсивної та еферентної терапії Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДЕТ» були передані 111 каністр з кислотним концентратом для гемодіалізу вартістю 40000 грн.

Благодійники передали медзакладу препарати, вкрай необхідні для лікування дітей
Благодійники передали медзакладу препарати, вкрай необхідні для лікування дітей

Допомогти медичному закладу, який через нестачу даного концентрату та неможливість його державної закупівлі міг зупинити лікування дітей, вирішили співробітниці Дитячого паломницького центру, що при столичному храмі на честь мучеників і безсеребреників Косьми і Даміана Римських: насельниця Спасо-Преображенського жіночого монастиря Київської єпархії інокиня Ніна та Світлана Василівна Солодка.

Волонтери разом провели велику роботу з залучення коштів для вирішення проблеми. Допомогти хворим дітям, для лікування яких в «ОХМАТДЕТі» залишалося необхідного концентрату лише на кілька днів, відгукнувся засновник «Міжнародного благодійного фонду Архангела Михаїла» В.М. Палів. Завдяки наданим коштам вдалося закупити 111 каністр з кислотним концентратом для гемодіалізу, чого маленьким пацієнтам вистачить для лікування ще протягом 2-х місяців.

Кислотний концентрат для гемодіалізу необхідний для лікування ниркових захворювань
Кислотний концентрат для гемодіалізу необхідний при лікуванні ниркових захворювань

Центр токсикології щорічно приймає близько 500 пацієнтів дитячого віку. Наразі там знаходиться 25 дітей з хронічною нирковою недостатністю. Через складність процедури діти постійно повинні жити у відділенні, маючи можливість побувати вдома лише кілька разів на рік. Зупинення ж проведення гемодіалізу, чи навіть його відстрочка на кілька днів може привести до смерті хворого.

За матеріалами прес-центру Дитячого паломницького центру

Просмотров: 484