СУМИ. Музиканти звершили заупокійну молитву

14 жовтня, у свято Покрови Пресвятої Богородиці та день пам’яті святого Романа Солодкоспівця, з благословення архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія відбулася традиційна для вірян Сум панахида за всіма спочилими музикантами, «котрі життя своє служінню Богові мистецтвом і творчістю присвятили».

Святий Роман Солодкоспівець
Ікона святого Романа Солодкоспівця

Роман Солодкоспівець (+556) є святим Православної Церкви, талановитим автором багатьох церковних піснеспівів, зокрема різдвяного кондака та акафіста Благовіщенню.

Заупокійне богослужіння було звершене у Сумському кафедральному Спасо-Преображенському соборі. Цього року церковні піснеспіви «Зі святими упокій» та «Вічна пам’ять» разом із хором собору виконували присутні на панахиді музиканти.

За богослужінням були також присутні директор Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д.С.Бортнянського Н.І Гринь із викладачами навчального закладу та представники інтелігенції міста.

Після панахиди для присутніх була організована поминальна трапеза, за якою музиканти виконали пісні та композиції в пам’ять про спочилих колег.

Сумська єпархія

Просмотров: 507