КИЇВ. Укладено угоди про співпрацю між КДАіС та православними духовними навчальними закладами Європи

Викладачі та студенти Київської духовної академії і семінарії (КДАіС) обміняються досвідом з богословськими навчальними закладами Греції, Лівану, Грузії, Словаччини та Болгарії.

Як повідомлялось раніше, укладення угод відбулося сьогодні в столичному «Українському домі» на міжнародній конференції з нагоди 400-річчя Київських духовних шкіл.

Зокрема, угоди про співпрацю були підписані з Богословським інститутом імені преподобного Іоанна Дамаскіна Баламандського університету (Ліван), Тбіліською духовною академією (Грузія), Богословським факультетом Софійського університету імені святого Климента Охридського (Болгарія), Церковною академією міста Салоніки (Греція) та Православним богословським факультетом Пряшівського університету (Словаччина).

«Сподіваємося, що завдяки нашій співпраці освітні стандарти, які існують в Помісних Православних Церквах, будуть доповнювати одні одних. Це має особливу важливість як для становлення богословської науки у православному світі в цілому, так і для українського богослов’я зокрема. Завдяки укладеним угодам наші студенти та викладачі зможуть краще пізнати один одного. Також це сприятиме створенню єдиного богословського простору у світовому Православ’ї», – зазначив проректор КДАіС з науково-богословської роботи Володимир Бурега у коментарі Центу інформації УПЦ.

Також на конференції, організованій Київською духовною академією, при підписанні угоди про співпрацю з Церковною академією Салонік була затверджена програма обміну студентами в рамках освітнього проекту ЄС “ERASMUS”.

За матеріалами Центр інформації УПЦ

Читайте також:

КИЇВ. Відбулося відкриття Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 400-річчю Київських духовних шкіл
КИЇВ. У виставковому залі Успенського собору Києво-Печерської Лаври відкрилась виставка присвячена 400-річчю Київських духовних шкіл
ЛУЦЬК. Голова Учбового комітету провів робочі зустрічі з ректорами волинських вузів

Просмотров: 408