Військові пишуть про діяльність капелана “Київського патріархату”: Гуманітарна допомога зникає

У той час, як повнота Української Православної Церкви регулярно передає тонни гуманітарної допомоги та мільйони гривень постраждалим на сході України, а також військовим ЗСУ, котрі звершують свій службовий обов’язок, так званий Київський патріархат хизується тим, що відправляє до зони бойових дій капеланів. При тому весь перелік благодійних справ українців, які належать до канонічної Церкви, вітчизняні ЗМІ вважають кращим замовчувати, натомість поширюють заклики до війни та релігійної боротьби розкольників.

Лист військових про "служіння" капелена так званого Київського патріархату
Лист військових про “служіння” капелена так званого Київського патріархату

Окрім віруючих Української Православної Церкви, які потерпають від свавілля церковних рейдерів з «УПЦ КП», на діячів невизнаного світовим Православ’ям Київського патріархату почали жалітися прості українські військові, котрі знаходяться зараз на передовій збройного конфлікту на Сході. Так, на електронну скриньку керівника Володимир-Волинського міськрайонного громадського об’єднання «Спілка ветеранів, учасників та інвалідів АТО» Юрія Степанюка надійшов колективний лист від бійців 14 ОМБ про зловживання капелана бригади, «священика УПЦ КП» Миколи Архиповича Гінайла. Зокрема у листі, де розкольника військовослужбовці помилково називають «Петром Архиповичем Генайлом», йдеться про зневажливе ставлення «капелана» до особового складу бригади, приниження та глузування з бійців, а також «перерозподіл» волонтерської гумдопомоги воїнам, внаслідок якого вона зникала.

Колективний лист до мешканців Володимир-Волинського військовослужбовці 14 ОМБ ЗСУ завершують закликом до мудрості та проханням не допустити до влади «злодіїв і злочинців, які не маючи совісті та порядності, намагаються залізти у владу, щоб і надалі грабувати і збагачуватися на майбутньому дітей і онуків». Беручи до уваги кількість висуванців з представників «Київського патріархату» на місцеві вибори, натяк солдатів є більш ніж очевидним. Лист був підписаний більш ніж 50-ма бійцями бригади.

За матеріалами порталу “Про Церкву”

Читайте також: 

В Українській Православній Церкві молитовно відзначили День захисника Вітчизни
Турбота Церкви про переселенців: Одеським Координаційним центром надано допомогу 96 родинам. У Сєверодонецькій єпархії отримали гуманітарний вантаж вагою 32 тони
ОДЕСА. 112 родин вимушених переселенців з Донбасу отримали чергову допомогу від Одеської єпархії (+ВІДЕО)

Харківська єпархія передала госпіталю медичні засоби для лікування військових ЗСУ

 

Просмотров: 1370