СУМИ. Понад 500 віруючих Сумської єпархії пікетували ОДА через жорстоке побиття керівника служби охорони кафедрального собору (+ВІДЕО)

22 жовтня у Сумах понад 500 учасників Хресної ходи на честь Корсунської (Шпилівскої) ікони Божої Матері пікетували облдержадміністрацію через жорстоке побиття керівника служби охорони Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Віруючі вимагали від влади припинення протиправних дій стосовно парафіян Спасо-Преображенського кафедрального собору та працівників єпархії, які ставалися в обласному центрі вже неодноразово протягом останніх двох років.

Очолив Хресну ходу та пікет ОДА архієпископ Сумський та Охтирський УПЦ Євлогій. Він наголосив на тому, що за останній рік в області було пограбовано 14 храмів, але влада бездіє, і зловмисників не знайдено. Як наслідок, вже не вперше в Сумах здійснено напад на представників єпархії.

До учасників пікету з ОДА ніхто не вийшов.

Ввечері того ж дня владика Євлогій відвідав в реанімаційному відділенні постраждалого охоронця, котрому була проведена багатогодинна операція. Його Високопреосвященство зазначає, що поранений знаходиться у критичному стані, а лікарі не дають жодних прогнозів щодо одужання останнього.

За інформацією прес-служби Сумської єпархії УПЦ, 23 жовтня секретар єпархії протоієрей Георгій Тарабан мав зустріч із керівниками правоохоронних органів Сумської області та міста, під час якої висловив занепокоєння щодо систематичних правопорушень по відношенню до православних віруючих.

Вночі 22 жовтня на території Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Суми було скоєно злочин: на співробітника собору А.П. Борисенка, що відповідає за охорону, напав невідомий та завдав тяжких тілесних ушкоджень, внаслідок чого постраждалий втратив свідомість і на теперішній час перебуває у відділенні реанімації у тяжкому стані, йому вже зроблено операцію.

Як повідомили співробітники Державної служби охорони УМВС України в Сумській області, які затримували нападника, він мав при собі штик-ніж та перебував у стані алкогольного сп’яніння. Затриманий військовослужбовець Національної гвардії спочатку заперечував свою причетність до побиття сторожа, проте згодом у всьому зізнався.

Стосовно підозрюваного відкриті два кримінальних провадження за нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень та за незаконне поводження зі зброєю, оскільки у зловмисника вилучили штик-ніж. Судом щодо затриманого обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Після закінчення першочергових слідчих дій дані кримінальні провадження будуть направлені на подальше розслідування до військової прокуратури.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до восьми років.

Сумська єпархіяУНІАН-Релігії

 

Просмотров: 1988